keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Juhannus. Juhannus?

Mä nyt oikein aloin miettimään että mitä ihmettä kirjoittaisin? Kun mieli tekee kirjoittaa mutta ei ole aihetta :D
Se ainakin mistä kaikki nyt puhuu, on tämän kesän sää! Siis kun on niin kylmä ja tuulee. Itse en ole kauheasti ehtinyt kiinnittää asiaan huomiota muuta kuin vapaapäivinä ja viikonloppuina. Kyllä oikeasti tuulee niin, että tulee kylmä ja ulkona ei ole viihtyisää. Mutta mitä se työssäkäyvää haittaa? Inhottavampaa on istua tulikuumassa bussissa haistelemassa ihmisten pettäneitä deodorantteja. Hyh.

Ja sitten ylihuomenna on juhannus! Lapsuudesta aina muistaa että juhannuksena paistoi aurinko, ja teininä myös. Teininä menin aina mummille yksin junalla, tai sitten myöhemmin kaverin kanssa. Ja siellä mentiin lavatansseihin. Ihan huippua! Lavakulttuuri hiipuu Suomessa. Tällä mun teinilavalla järjestettiin 31.5. tanssit ja myös disco, osallistujia yhteensä 30 (!). Kuinka surullista.

(Ollaan muuten miehen kanssa monta kertaa muisteltu noita lava-iltoja. No, teinejä ei enää oltu mutta pari vuotta ehdittiin vielä yhdessäkin siellä hillua, niinä kulta-aikoina. )

Nyt ei sitten paista edes aurinko. Viime vuonna oli +13 astetta ja ylempänä Suomessa satoi lunta. Ei vaan minun nuoruudessani..
Ja sitten muka juhannuksesta alkaa päivät lyhenemään. No, ihan sama! Heinäkuussahan se kesä vasta oikeasti alkaa :D Ja sekin on juhlaa kun aurinko laskee vähän aikaisemmin kuuin kl 23.30, jolloin on toivoa saada lapset nukkumaan ehkä jo ennen kymmentä kun ilta-aurinko ei porota verhojen välistä huoneeseen...

Tässä muutama ihana fiilistelykuva alkukesästä:



Mä oon muuten joskus ihan oikeasti osannut tehdä voikukkaseppeleen, mutta miten se nyt olikin niin vaikeaa? Varret tököttivät suorana ja sitten kun niitä yritti kiertää ympyrälle niin katkesivat. Vinkkejä??


Koiranputket suurina pintoina ovat niin KESÄ ! <3

Käytiin lasten kanssa Viikin pelloilla lehmiä katselemassa. Eipä uskoisi että kuvat ovat Helsingissä. Kyllä se taitaa olla niin, että kesällä vaan kaipaan sitä maaseudun rauhaa ja tällaisia maisemia :) Helsingin keskustassa, kauppatorilla ja siellä on oma tunnelmansa, mutta en tiedä... ehkä piipahduksen verran? Kummasta sinä pidät enemmän?



Vasikoita ihmettelemässä :) Ujoja olivat, eivät tulleet syötettäväksi eikä paijattavaksi.


KESÄ KESÄ KESÄ :D Mikä riemu ja vapaus!


Mitäs tuijotat? Tämä lehmä oli kaikkein rohkein, hänelle sai syöttää voikukan lehtiäkin.

Mietin oikein mielessäni, että meidän lapset kasvavat ikään kuin maalla kaupungissa. Eli 8 km ollaan keskustasta ja kaikkien palveluiden äärellä, mutta kuitenkin ihan takapihalta löytyy luontoa, metsää, vettä... Usein parasta onkin, kun mennään vaan ihan lähistölle eväspiknikille, lapset löytävät leikkipaikan metsästä ja saadaan herkkuja. Eikä kukaan väsy ja pissallekin pääsee pian ihan omaan kotiin, jos tulee kiire :)
Jännä sitten nähdä, millaisia heistä tulee. Kaipaavatko maaseudun rauhaa, siis ihan oikeaa maaseutua, vai haluavatko asua kivikaupungin sykkeessä. Heillä kun nyt on vähän molempia.


Summa summarum: Juhannusruusut kuitenkin kukkivat! Eli juhannus on oikeasti ihan ovella. Oikein hyvää juhannusta kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3