keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Oil pulling eli kookosöljyn purskuttelu

Jaahas, olipa taas aika tutustua uuteen muotitrendiin :) En tiedä oletteko törmänneet, mutta netissä siellä sun täällä puhutaan oil pullingista. Tämän kai siis käytännössä voi tehdä millä neitsytöljyllä vaan, mutta suurin osa käyttää puuhaan kylmäpuristettua neitsyt-kookosöljyä.

Lupauksena on valkeammat hampaat, terveemmät ikenet, raikas hengitys ja poskiontelontulehdusten ja muiden suun sivuelintulehdusten (?) väheneminen. Pakkohan sitä oli kokeilla!


Käytin tähän meillä valmiina olevaa luomu-kookosöljyä. Ainakaan itse en ole mikään kookoksen maun tai tuoksun fani, joten tämä on neutraalinmakuinen ja siksi varmaan ainoa mitä minä pystyn käyttämään :)


Muissa blogeissa ja lähteissä määräksi neuvotaan 1 tl - 1 rkl öljyä suuhun ja purskutteluajaksi 15 minuuttia (!).
Tämä öljyhän on siis huoneenlämmössä tiukkaa kamaa eli lähes kiinteää.

Lohkaisin ruokalusikallisen ja eikun suuhun. Ensimmäinen reaktio oli yökkäys. Rasvaa suun täydeltä. Onneksi aika pian alkaa tuo öljy sulaa suussa, mutta ehdotan kyllä että kannattaa aloittaa sillä teelusikallisella. Varsinkin kun purskuttelun lopussa öljy on aika nestemäistä, ja sitä tuntuu olevan silloin todella paljon.

15 minuuttia on pitkä aika purskutella. Liike kannattaa pitää hentona, jos ei halua leukojaan kipeäksi. Silti se on todella pitkä aika. Ja ainakin perheenäidin pitää olla tässä puuhassa yksin, koska luonnollisesti et voi vastata lasten kysymyksiin suu täynnä öljyä. Eikähän tätä ainakaan 4-vuotias ymmärrä. Siksi en ihmettelekään, että monet neuvovat tekemään tämän ensimmäiseksi aamulla (olettaen että olet ensimmäinen perheestä joka herää...)

Öljy pitää sylkeä purskuttelun jälkeen biojätteeseen, ei viemäriin. Öljyä ei saa missään nimessä niellä, koska se kuulemma kerää kaikki bakteerit suusta, joten kukaan ei niitä taatusti halua ruoansulatukseensa.

Kas kummaa, suu tuntui todella puhtaalta. Hampaatkin ovat valkoisemmat. Oh hoh.
Purskuttelua neuvotaan jatkamaan vähintään 2 viikkoa päivittäin, jolloin oikeasti tulokset ovat kuulemma nähtävissä.

Kaikkea sitä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3