perjantai 19. joulukuuta 2014

Case joulukuusi

Yksi juttu mikä on muuten ihan ehdoton minun joulussani, on oikea joulukuusi. Äitini on ehdottanut meille monen vuoden ajan muovikuusta: helppo noutaa kellarista, ei karise, eikä hävittäminen ole ongelma. Ei ikinä!! Nuo asiat eivät nyt muutenkaan ole olleet mitään ongelmia. Muovikuusihan on TÄYSIN sieluton! Yksi tärkeimmistä asioista kun on kuusen tuoksu.

Minä itse asiassa huomaan olevani joulukuusinipo. Kun ei mikä tahansa kuusi kelpaa. Haluan olla ehdottomasti itse valitsemassa kuusta. Paksut oksat pitää olla. Ja paksut neulaset. Ja sen pitää tuoksua hyvälle. Pihtakuuset ovat osoittautuneet hyväksi valinnaksi. Kalliimpia ovat toki, mutta mieluummin sitä maksaa, kun kärsii koko joulun :D

Toinen tärkeä asia on kynttilät. Viime jouluna tragedia oli lähellä. Huomasin edellisenä iltana että kuusenkynttilät ovat lakanneet toimimasta. Siis, yritin vaikka mitä mutta lähestyvää paniikkia oli vaikea hallita. Itku ei ollut kaukana.
Kello oli 20.00, eli lähin Prisma oli vielä tunnin auki. Lähdin sinne pahoin aavistuksin. Näinköhän siellä olisi enää yhtään mitään joulujuttuja...?

Jouluhyllyt olivat tyhjää täynnä. Mieli kävi kuumeisesti. Sitten katseeni osui kampanjapöytään. Siellä.. voiko olla...!!?? Näin laatikon, jossa näytti olevan kuusenkynttilöitä. OLI SIELLÄ! Laatikko oli aivan ruttaantunut. Kyselin huolissani kassalta, että toimivathan nämä varmasti. Olin niin onnellinen että hyvä kun en halannut myyjää.

Ja ne toimivat! JIPPII, joulu pelastettu!!


Olen myös tosi nipo kynttilöissä sikäli että niiden täytyy loistaa. Meillä on muuten koko taloudessa LED-valot, myös sähkökyntteliköissä. Mutta kuusenkynttilöitä se ei tule koskemaan. Olen käynyt tästä jo monta keskustelua mieheni kanssa ja sanonut, että en tule tässä asiassa periksi antamaan. PISTE.

Koristeet ovat myös tärkeitä. Joka joulu perinteen mukaan lapset saavat Stockan joulutorilta valita yhdet koristeet. Jotenkin siihenkin tekisi mieli tunkea näppinsä etteivät vaan valitse mitään RUMAA. Jotenkin olen saanut hillittyä itseni.
Stressittömän joulun oppaassa neuvottiin, että lasten kannattaa antaa koristella kuusi. Eihän se haittaa että koristeet ovat yhdessä läjässä. Miten niin ei haittaa ???!!!!!
Kyllä se vaan haittaa. Lapset saavat kyllä koristella kuusta, mutta yleensä, illan pimennyttyä ja lasten uinahdettua, käyn hiukan korjailemassa koristeiden paikkoja :D Että näin.

Jaahas, tänään onkin muuten the kuusenhakuilta. Pidämme sen parvekkeella pari päivää ja sitten päästään koristelemaan. Ja laittamaan ne valot. Ja sitten sohvannurkkaan kirja kädessä kuusta ihailemaan ja tuoksuttelemaan. Ah :)


Oikein rentouttavaa joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3