tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pieni get away - Tampere!

Niin..ei aina tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Joskus tuo sanonta pitää hyvin paikkansa, mitä pikku reissuihin tulee. Teimme esikoisen kanssa pienen viikonloppumatkan Tampereelle isovanhempien kanssa. Ei voi sanoa, että sää erityisesti suosi (pakkasta -12 astetta ja kaamea pohjoistuuli), hotellin uima-altaan vesi oli sittenkin liian kylmää uimiseen (tätä oli edeltänyt shoppauskierros, koska piti löytää uusi uimapuku ja kellukkeet niiden tilalle, joita ei muistettu pakata). Hotellin henkilökunta oli myös unohtanut laittaa naisten puolen saunan päälle. Matkapahoinvoinnista kärsivä esikoinen myös oksensi lähes koko menomatkan autossa.

Mutta silti; kyllä aina jälkeenpäin huomaa miten hyvää tuollainen pienikin irtiotto tekee. Parasta on, jos sen pystyy tekemään yhden lapsen kanssa kerrallaan; silloin voi keskittyä vain ja täysin yhteen lapseen. Kuopus ei kyllä ollut edes moksiskaan, jäi ihan mielellään isän kanssa kotiin, vaikka hänelle luvattiin että pääsee samanlaiselle reissulle sitten hieman isompana (äidin kommenttina tähän todettakoon, että sitten kun uhmaikä on joskus ohi...)


Näin kaunista Pyynikinharjulla oli :)


Ja näin kaunista :)


 Ja näin kaunista :) Ranta oli ihan paras leikkipaikka, hyvin oli jäät lähteneet. Jää myös sihisi ja kolahteli, mitä ihania kevään äänia!

 
Hyvää huomenta Tampere! Tämä kuva on otettu hotellihuoneen ikkunasta :)

Kaikille kerrottakoon, että Tampereen taidemuseossa on ihan huikea Muumilaakso-näyttely!
En tiedä kumpi oli enemmän innoissaan, äiti vai tytär!


Siellä on siis runsaasti Tove Janssonin piirroksia sekä Tuulikki Pietilän & co:n pienoismalleja. Erityisesti Muumitalon pienoismalli on H-U-I-K-E-A. Piste. Harmiksi siellä ei saanut kuvata, mutta tässä netistä poimittu kuva tuosta talosta:



Meillä on kotona tuo "Outo vieras muumitalossa" -kirja, jossa kuvat ovat tästä talosta. Olipa huippua bongata tuolta lapsen kanssa se outo vieras ihan livenä :)

Vanhemman väen makuun löytyy myös vuoden nuoren taiteilijan Janne Laineen töitä. Kannattaa tsekata erityisesti 2.kerros, vink vink.


Sinne jäi Tampere, ja ihanat puukorttelit:

 
Kuopuksen kanssa sitten, näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3