tiistai 28. heinäkuuta 2015

Ronttopuisto

Etelä-Savossa, Palokissa lähellä Lintulan ja Valamon luotareita, sijaitsee ihan tosi hauska paikka, nimittäin Ronttopuisto. Paikkaan voi tutustua tarkemmin täällä:
https://www.facebook.com/pages/RonttopuistoCaf%C3%A9-Saurus/129927787205441

Itse löysimme paikan muutama vuosi sitten ohi ajaessa, kun menimme isäni mailla sijaitsevaan saarimökkiin. Onhan tuo puisto ollut olemassa jo pitkään, mutta ennen lapsia siihen ei jotenkaan tullut kiinnittäneeksi huomiota. Lasten kanssa se onkin sitten ihan huippu! Yksi puiston hauskimmista vetonauloista on metallista tehdyt satuhahmot, jotka voivat jopa pienten matkalaisten mielestä olla hivenen pelottaviakin:

 
Patsaita " höystävät" hauskat sutkautukset savon murteella :)
 


Paras satuhahmoista oli ihan ilman muuta lentävä Pegasos. Siihen mahdutaan yhdessä ja napista painamalla, Pegasos todellakin lentää. Miten, sen salaisuuden saa selville menemällä itse kokeilemaan :D
Tähän vinkkaan, että kestää taatusti myös aikuisen painon jos paikkaan menee ilman lapsia. Jos vaan on tarpeeksi pokkaa!



Lapsille löytyy paikalta niin ikään keinut ja liukumäki, sekä erikoinen puusta tehty "karuselli", jossa saa luonnostaan "pyöritykset". Jokainen, joka on itse tehnyt tai lapsi on halunnut, tietää tämän. Eli keinussa ketjut pyöritetään ympäri, jolloin vapaaksi päästettäessä keinu pyörii, huuu niin huimaavaa vauhtia :D Mutta myös tavallinen keinu on kiva, varsinkin kun keinuessa voi ihailla tällaisia maisemia:


Myös vanhoja työkoneita voi ihailla:


Se, mikä on tietysti monen lapsen mielestä parasta, on eläimet. Ronttopuistossa on kanoja ja pupuja, joista ainakin jälkimmäisiä saa syöttää. Kovin kesyjä tuntuivat muutenkin olevan:



Kaverukset <3

Puistossa on myös kahvila, jonka anteihin ei tällä kertaa sen kummemmin tutustuttu, mutta ostimme toki kotipullaa mukaan. Ihania pehmeitä voisilmäpullia, nam. Taisivat tosin huveta jo autossa...

Ronttopuistossa on voi myös kalastaa ja yöpyö mökeissä, mutta näistä meillä ei ole kokemusta.

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3