tiistai 1. syyskuuta 2015

Laivalla

Päätimme tehdä "after holiday" -matkan elokuun lopussa, eli risteilyn Tukholmaan Tallink Siljalla. Koska nyt ei ollut varaa hienoon deluxe -hyttiin, jossa olemme normaalisti matkustaneet, tosin vain yhden lapsen kanssa, tyydyimme perus-Promenadeen.
Lähtöselvityksessä kävikin onnellisesti, kun perhehytti sattui olemaan vapaana ja koska meillä on kaksi lasta, saimme tilavan perhehytin, josta löytyy myös sohva sekä jääkaappi juomineen. Mahtavaa! Mahtavaa oli myös kuopuksen mielestä se, että hytissä oli ihan oma vessa!!! :D

Jo laivaan tullessa olivat Muumi ja Pikku-Myy lapsia vastassa:


Muumipeikko oli ihanan riehakkaalla tuulella, ja halasi molempia lapsia sekä pyöritti nuorimmaista ihan ympäri :) Tässä kuvassa on vaan niin kainon näköisenä. Itse asiassa siitä episodista on aivan ihana video, mutta koska olen sopinut, ettei lastemme kasvoja näy tässä blogissa, en voi sitä nyt tähän laittaa. Mutta omien muistojen aarteisiin se jää :)

Muutenkin lapset on mielestäni otettu todella hyvin huomioon Siljalla. Muumin ja Pikku-Myyn lisäksi laivalla seikkailivat viidakon eläimet, joita myös sai halia Promenade-käytävällä. Joku lasten show oli myös, mutta se alkoi vasta kl 21, eikähän nämä meidän pienokaiset jaksa valvoa siihen saakka, vaan niihin aikoihin oltiin jo petissä peiton alla. Sen huomion kyllä tein, että todella monet taluttelivat lapsiaan Promedalle vielä kl 22-23 ja monet lapset myöskin itkivät väsymystään.

Olenko minä ainoa "tiukkapipo", vai onko muita samaa mieltä olevia? Valvooko teidän lapset myöhään laivalla tai muualla reissussa?



Heippa Helsinki!

Täytyy sanoa, että yllättävän helpottunut olen siitä, miten rauhallisissa merkeissä ruokailut ja aamupala sujuivat. Laivalla oli kuitenkin porukkaa, joten omaa vuoroa ja ruokaa joutui odottelemaan. Varsinkin jälkiruuan eli jäätelöannoksen odotus meinasi vähän laittaa pienten ihmisten hermoja koetukselle, mutta onneksi lopputulos oli niin upea, että harmi unohtui saman tien.

Yöt menivät hienosti, eikä kumpikaan lapsi heräillyt eikä valvottanut meitä. Siinähän se, kuin kehdossa keinuessa :)

Kauniin aurinkoisen päivän Tukholmassa,



vietimme Junibackenissa, kuinkas muuten. On kyllä ihan loistava paikka lapsiperheelle, näkemistä ja kokemista riittää niin paljon.




Ruokailu onnistuu siellä myös, vaikka lounaslista onkin hyvin suppea. Onneksi kaikille kelpasi ja vanhemmille vielä luomukahvit jälkkäriksi. Pieni miinus kyllä hinnoista, lähinnä sisäänpääsymaksut ovat aika pöyristyttävät. Ei siellä pienten kanssa kuitenkaan tule oltua kuin 2-3 tuntia.
Satujuna hieman pelotti kuopusta, mutta overall oli sitä mieltä kuitenkin, että oli paras juttu koko paikassa :)


Laivalla oltiin takaisin vasta 16.15, me ja rättiväsyneet lapset :) Päätimme kuitenkin 11.hääpäivämme kunniaksi "ottaa yhdet" keulabaarissa, eli aikuisille kuohuvat ja lapsille "Harrin halaus" -lastendrinkit hohtavilla jääpaloilla. Ei hullummat näköalat:


 
Täällä keulabaarissa kyllä kuopuksemme sai matkan ainoat raivarit. Kiukku tuli puskista ja aiheutti myös siskon läpsimistä. Huuh, hiki tuli! Mutta kun sitten vaan lähdettiin pois, niin tilanne helpottui pian. Minä olen kyllä niitä ihmisiä, jotka pyrkivät äkkiä pois tilanteesta, enkä halua jäädä kiukuttelevan lapsen kanssa yleisön sekaan. Toiminko oikein?
 
Ei kai siinä sen kummempaa...lapset nukahtivat hyvissä ajoin ja me vanhemmat vietimme laatuaikaa hytissä...katsomalla leffaa ipadista :D Minä kävin myös kannella ihailemassa täysikuuta:
 
 
Kivaa oli, ja rohkaisi menemään taas uudestaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3