perjantai 22. tammikuuta 2016

Tavisten kuulumiset

Tämä ilmaisu jäi mieleen kun jossain naistenlehdessä oli tehty kysely, kiinnostaako lukea muiden, lähinnä ns. "tavallisten" ihmisten blogeja. Jonkun mielipide oli että ketä nyt tavisten kuulumiset kiinnostaa?
No voin vastata että minua. Minä tykkään lukea ihan tavallisesti arjesta, lähinnä tietysti lapsiperheiden tällä hetkellä. Ei julkkistenkaan blogeissa mitään vikaa ole, mutta ehkä niissä on vähän sellaista turhaa fancya. Tai sitten olen törmännyt vain niihin blogeihin, missä koti kiiltää taustalla valkoisella sisustettuna, rahaa riittää ja oma kroppakin on timmissä kunnossa. Virtaakin on kuin pienessä koneessa, lapsenhoito sujuu suitsait ja sen lisäksi on aikaa ja tarmoa kuntoilla kolmesta viiteen kertaan viikossa.

Mutta ei minua myöskään huvita lukea niitä blogeja jotka on tehty ihan vastakohdiksi näille fancy-jutuille. Kaikilla meillä on vaatekasoja lattioilla ja pöydät pursuavat tavaraa. Se ei kyllä siltikään näytä kauniilta kuvissa ja jotenkin ne omat tavarakasat ahdistavat sitten vielä enemmän. Jos on siistejä koteja, se tsemppaa uskomaan että ehkä minäkin jaksan taas siivota joku päivä. Eikä tämä tarkoita niitä valkoisia kiiltäviä fancy-koteja, vaan ihan tavallisia siistejä koteja.

Toinen asia ovat lapset. Ei kiinnosta lukea hyvin käyttäytyvistä lapsista jotka söpösti leikkivät keskenään joka päivä. Tällaiseen törmättyä lohdutan itseäni että tuollaiset lapset eivät ole normaaleja tai sitten kyseessä on blogivalhe. Kaikki lapset riitelevät joskus, se kuuluu sisaruuteen. Sitäkin mukavammalta tuntuu kun he sitten välillä istuvat sovussa yhdessä samassa sängyssä ja nauraa kikattavat milloin millekin. Ne hetket ovat kullanarvoisia ja auttavat jaksamaan. Ja hei, rehellisyyden nimissä; riidelköön nyt eikä teininä!

Vertaistuki auttaa aina, oli asia sitten mikä tahansa. Pienten lasten äideille se on erityisen tärkeää. Valvovaa äitiä lohduttaa että muutkin valvovat, uhmaikäistä helpottaa nähdä kaupassa että muidenkin lapset kiukuttelevat. Ja teinien äitejä lohduttaa varmasti aika monikin asia mutta siitä en tiedä vielä mitään...
On kiva lukea siitä, ettei kaikki oli täydellistä, mutta kiva lukea myös niistä ihan rehellisistä onnistumisen hetkistä. Elämä on kuitenkin useimmiten ihan onnellista :)

Mitä mieltä sinä olet, kumpi voittaa fancy vs. tavis?

Ja mukavaa onnellista viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3