keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kevät!

Pääsiäinen on juhlittu ja kyllähän sen vähän olossa huomaa... vaikea palata ruotuun kun on joka päivä syönyt suklaata ja joka ilta juonut lasin (tai kaksi) viiniä. On se vaan joskus ihanaa antaa mennä ja nautiskella oikein kunnolla. Ehdottomia lemppareita pääsiäissuklaista ovat nämä Lindt:n munat (nuo isommat tipun kuvalla):


Lapsilla on omat kangastiput, joiden sisuksiin on kukko käynyt yöllä munimassa. Ja joskus myös silloin kun lapset ovat olleet ulkona.

Kyllä toisaalta tuntuu myös, että pitkän perheen kanssa vietetyn loman jälkeen olisi äidin loman vuoro.

Kun olet kolmatta päivää kuunnellut kitinää, lohdutellut raivareissa pyörivää 4-vuotiasta, niistänyt nenää, tuonut vettä, tuonut maitoa, sitonut kengännauhoja, lukenut kirjoja ääneen, tehnyt ruokaa, tarjoillut sitä (lista on loputon..), niin tulee mietittyä että missä vaiheessa sitä oikein itse tuli levättyä. Tiedän että moni vastaa tähän että sitten kun lapset ovat nukkumassa, mutta entäs jos ne lapset eivät nukahda ennen kl 22, ja sitten olet jo itse niin puhki ettei minkään sortin fiilistely enää huvita.

Poikkeus tähän oli mummola, jossa oltiin osa pääsiäistä. Siellä lapset simahtivat hyvissä ajoin ja aikuiset pääsivät pelaamaan Trivialia. Se oli kyllä kivaa! Lisäksi lapset leikkivät siellä muutenkin tosi huippuja juttuja keskenään ja ihan sovussa. ”Me leikitään naisia”, oli vastaus kun kysyin mitä leikkivät. No, oli siinä fröökynää kerrakseen, Kroatiaan olivat menossa matkalaukkuineen (jotka laitettiin oikeaoppisesti hihnalle menemään lentokentällä), ja liputkin oli esikoinen tehnyt. Minä sitten onnellisena kudoin sukkaa ja luin lehtiä <3.

Sorsat ovat heränneet kevääseen ja ovat Nälkäisiä! Kävimme muutaman kerran syöttämässä, sorsat taapersivat kuivalle maalle saakka ja lähes söivät kädestä. Muuten tuo joen ranta olikin sellaista mutalöllöä, että pyykkikeikka oli joka kerta ulkoa tullessa. Mutta kyllä huomaa että on tullut kevät! Ihanaa. 




(huomaa prinsessahame takin alla :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3