tiistai 5. huhtikuuta 2016

Voiko lasten seurassa ottaa alkoholia ja jos, niin minkä verran?



Voiko lasten seurassa ottaa alkoholia ja jos voi niin kuinka paljon?
Tämä on aihe mitä varmaan kaikki ne vanhemmat pohtivat, ketkä tykkäävät ainakin silloin tällöin ottaa pari lasia viiniä. Jos ollaan vieraisilla ja syödään hyvin niin kivahan siinäkin on ottaa viiniä ruoan kanssa. Mutta kuinka paljon on sopivaa, yksi lasi, kaksi lasia…vai ei yhtään?

Tapaamme paljon lapsiperheitä joissa on about saman ikäisiä lapsia. Silloin kun nuorimmat olivat vauvoja, oli normaalia että ottivat pari olutta mutta naiset eivät. Itse olin tosi varovainen vauvan kanssa, ja varsinkin siinä vaiheessa kun 1-vuotias ennätti ihan joka paikkaan ja kaikki meni suuhun.

Nyt, kun lapset ovat vanhempia ja leikkivät keskenään, tuntuu luontevalta istua pidempään pöydän ääressä ja seurustella. Tämä tuli mieleeni viimeksi, kun loppuillasta tuntui ainakin omassa päässä, että viini toimi...hyvin :D. Ikä on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, siis sen että jo parin lasin jälkeen tuntuu päässä. Vaikka söisi tukevastikin. Yleisohjeena kai pidetään että aikuisista joku on niin selvin päin että voi ajaa autoa jos tulee hätä. No, se ei kyllä ole koskaan ongelma.

Mutta saako lapsi traumoja jos näkee vanhempansa pienessä hiprakassa? 

Tämä on varmaan aihe, mistä löytyy kymmeniä viestiketjuja Vauvan ja Kaksplussan chäteistä. Ne vain yleensä tuppaavat menemään siihen toisten arvosteluun ja lopulta ollaan tukkanuottasilla. Tämä on nyt lähinnä omaa pohdintaa ja olisi tietysti tosi kiva kuulla myös muiden mielipiteitä asiasta :)

 Punaviini, Lasi, Makro, Juoda Punaviiniä, Juoma, Hyötyä
((kuva Pixapay)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3