torstai 4. syyskuuta 2014

Nyt alkaa leivontamaratoni

Mietin kuumeisesti mitä kaikkea kivaa sitä sitten tekisi lasten kanssa jotta illat menisivät mukavasti ja sopuisasti yh-viikkoni aikana. Jostain syystä tuntuu siltä että kun isä on pois, kiukut hyppivät pöydillä..onko se sitä että äidille on turvallisempaa kiukutella ja pitäisi olla imarreltu siitä että lapsi uskaltaa näyttää kaikki tunteensa? Näin sanovat kaikki kasvatusoppaat ja vauvalehdet. No, oli miten oli, menen mieluummin sieltä mistä aita on matalin ja vaalin sopua.

Se siitä jaarittelusta. Me tietysti leivotaan! Molemmille oma pala taikinaa, pikkukaulimet ja minikokoisia piparkakkumuotteja (ollut joskus lahjapussukassa Silja Linen hytissä, löytyy myös minikokoinen Silja Linen hyljemuotti :)).

Eilen tehtiin jo fetapinaattipiirakkaa. Kuopus on ollut hiukan flunssainen ja nukahti jo kl 19.15 joten saimme leipoa esikoisen kanssa ihan kaksin. Tässä taidonnäytteet:



Fetapinaattipiirakka:

Laiskan äidin valmis taikinapohja (voi varmaan tehdä itsekin, mina käytin Myllyn paras pyöreää piirakkapohjaa: tässä

Täyte:
1 pussi tuoretta babypinaattia
1 pieni sipuli pilkottuna
1 paketti feta- tai salaattijuustoa (tai purkki salaattijuustokuutioita)
1 purkki (2,5 dl) Oatly kaurakermaa
2 kananmunaa
1 pussi mozzarellajuustoraastetta

Voitele pyöreä piirakkavuoka. Painele sulanut taikina sen pohjalle ja reunoille. Kuullota sipulikuutiot voi-öljyseoksessa, lisää joukkoon babypinaatit. Levitä tama seos piirakkapohjalle ja asettele päälle
feta kuutioina. Vatkaa Oatly-kaurakerman joukkoon kananmunat, mausta pippurilla. Ripottele päälle mozzarellaraaste. Paista 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 25-30 min kunnes pinta ruskistuu.

Hyvää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3