perjantai 24. lokakuuta 2014

Lyhennettyä työviikkoa

Lyhennetty työviikko on kyllä mukava juttu, todettakoon heti alkuun. Meidän yhteiskuntamme tukee sitä siten että alle 3-vuotiaan lapsen vanhempi saa sovitettua hoitorahaa käteen hiukan alle 100e/kk. Sen jälkeen lyhennettyä viikkoa on jatkettava omalla kustannukselle, jos mielii. Minä mielin.

On ihanaa kun on yksi ylimääräinen vapaapäivä viikossa. Minulla se on maanantai. Aloitan siis työviikkoni vasta tiistaina. On kummallista, miten viikko tuntuu huomattavan paljon lyhyemmältä kun maanantai jää väliin. Siis nimenomaan maanantai. Ennen lopetin työpäiväni torstaihin. Nyt kuitenkin tuntuu siltä että perjantaina on kiva olla töissä: kaikki ovat hyvällä tuulella, puhelimet eivät rämise koko ajan joten ehtii tehdä hyvin töitäkin. Perjantaina on mukava tulla kotiin työpäivän jälkeen, ostaa vähän iltaherkkuja työmatkan varrelta ja aika pian saa ne lapsetkin nukkumaan, niin pääsee katsomaan leffaa viltin alle, punaviinilasillinen ja herkut käden ulottuvilla.

Kuopuksen kanssa meillä on maanantaisin muskari. Päiväkodissakin on muskaria mutta on kiva että on joku pieni "harrastus" hänelläkin. Puoli tuntia joka maanantai. Tulee hetkellisesti vielä "kotiäiti"-olo kun tapaa muitakin äitejä ketkä ovat vielä kotona pienten lasten kanssa. Sellainen kiireetön fiilis.

Vaihtoehtona on tietysti 6-tuntinen päivä. Miten minusta tuntuu että käytännössä saat tehdä samat työt lyhyemmällä työajalla ja palkasta lähtee kuitenkin se 20% pois?
Mieluummin olen sitten reilusti kotona yhden päivän koska silloin tunnen hyötyväni enemmän työstä pienemmästä palkasta.

On kiva että viikossa on edes yksi (arki)aamu kun ei tarvitse hötkyillä.

 
Kato mami, mä piilsin tolle sukkikset! Ja kato sillä on punainen tukka niinku oikeesti Alielilla on:

 
Löysinpä muuten tällaiset Halloween-pinnit :) Ihan vaan asiasta kukkaruukkuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3