keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Luonnonrauhaa: Onko aamurusko päivän pasko?

Lomat on lusittu. Johan sitä olikin. Allekirjoittanut otti kyllä arjen ilolla vastaan. Ainoa mikä ahdistaa, on aikaiset aamuherätykset. Lomalla nukuttiin lasten kanssa suruttaa ysiin tai puoli kymppiin, mikä oli aivan luksusta. Tuntui, että lapsetkin olivat paljon paremmalla tuulella koko päivän. Muutenkin olivat aivan innoissaan lomasta, murut <3
Esikoinen tehtaili jo kalenterin seinälle, johon hän kuulemma laittaa ruksin joka aamu, kunnes on pääsiäinen :)

Lomalla oli muutenkin aikaa omalle harrastukselle eli valokuvaamiselle. Koska olen vähän laiska, on tässä blogissa vain kännykkäkuvia. Järkkärillä kuvaan paljon luontokuvia, ja itse asiassa tuo otsikon kuva on järkkärillä otettu eli laatueronhan huomaa. Siinä on kuitenkin oma hommansa, että siirtää kuvat koneelle, muuttaa ne jpg-muotoon ja hieman käsitteleekin. Eli nopeammin pääsee lätkimällä kuvat vaan puhelimesta tänne. Ja ihan ok ominaisuuksia on myös iphonessa, eli kuvia voi käsitellä ainakin pikkuisen.
Tässä esimerkkinä kännykkäkuvia "Sinisestä hetkestä" eräällä iltalenkilläni:
(valitin tylsyyttä eräänä iltapäivänä Uuden vuoden jälkeen ja mies käski lenkille. Kas sieltähän tuli takaisin aivan eri nainen! :))




Tykkään kuvata auringonnousuja ja –laskuja. Pari aamua olen hytissyt pakkasessa odottamassa auringonnousua. Olen tehnyt havainnon, että hienoina pakkasaamuina auringonnousu on yllättävänkin pliisu, kun taas sateiseksi luvattuna päivänä on mitä mahtavimmat värit taivaanrannassa. (No yllättäen joululomalle ei sattunut yhtään tällaista hienoa aamurusko-aamua, työaamuina niitä saa sitten ihailla bussin ikkunasta.) Onko aamurusko siis päivän pasko?
Vertailun vuoksi 2 kuvaa. Ensimmäinen on otettu harmaan päivän aamuna ja toinen taas kirkkaan pakkaspäivän aamuna:

 
Kyllähän tuossa ykköskuvassa siis enemmän väriä on.
Huomasin että tätä asiaahan on oikeasti tutkittu! Seuraava juttu Tiede-lehdessä on aika hauska: http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/onko_meilla_saaviisas_kansa_

 
 
Tämä on iltarusko (iltarusko illan usko)

 
Oli miten oli, oma aika keskellä luontoa tekee hyvää. Olen jopa tehnyt näitä aamu- ja iltalenkkejä sitten etten todellakaan ole nähnyt muita ihmisiä. Joskus rusakon. Harvinaista Helsingissä!

Yksin ... :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3