torstai 8. tammikuuta 2015

Nyt alkoi sokerilakko!

Siis eilen. Olin jo pidempään miettinyt tuota sokerilakkoa, mutta en halunnut pilata sillä joululomaani :)
Siispä loppiaisen eli viimeisen lomapäiväni jälkeen oli luontevinta aloittaa. Koska kaupat olivat loppiaisena auki, kävin vielä ostamassa kaikkia lemppareitani (Fazerina, Marabou Dröm Krisp ja Turkinpippurilaku) ja nautiskelin vielä illalla, kun lapset olivat nukkumassa. Mies aloitti lakkonsa jo maanantaina mutta eipä tuota minun mässäilyni näyttänyt haittaavan.

Kuva on valmistajan. Itse asiassa, hah hah haa, löysin kuvaa etsiessäni aika lukuisia blogeja jossa tama kyseinen suklaa on noteerattu :) Kuuluu myös minun ehdottomiin lemppareihini.

Olen toteuttanut sokerilakon kerran aikaisemminkin, kestona 1 kk. Silloin syynäsin jopa tuoteselosteet, jolloin tajusin kuinka paljon ns. piilosokeria onkaan. Siis lähes joka ruuassa! Suolakekseissä. croissanteissa, maustekastikkeissa... huh huh. Nyt ajattelin ainakin alkuun karsia vain tuotteet joissa selkeästi on sokeria.

Vaikutuksista muistan sen verran että kahden viikon jälkeen sokerinhimo oli pahimmillaan. Kävin karkkihyllyä kuin, no narkkari. Löysin yhden ainoan lakupussin jossa makeuttajana oli glukoosisiirappi. Vein sen voittajan elkein kotiin, missä mieheni totesi lakonisesti sen olevan sokeria. Kaappiin siis meni lakupussi. Nyyh.

4 viikon jälkeen paino ei ollut tippunut grammaakaan mutta selkäläskit oli hävineet. Ne sellaiset inhottavat hötöt, mitkä eivät pienene millään treenaamisella. Muuten olemus oli sutjakampi ja vyötärö kunnolla esillä. Myös iho hehkui. Kyllähän se on tutkittu että sokeri vanhentaa ihoa:

http://www.mtv.fi/teemasivut/kauneusvinkit/ihonhoito/artikkeli/onko-tama-ryppyjesi-lahde-vaara-ruokavalio-vanhentaa/3312564

Niin. Kokeillaan taas!

Onko muilla hyviä kokemuksia tästä? Kuinka kauan kestit olla ilman sokeria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3