torstai 3. maaliskuuta 2016

Hiihtolomaterveiset

Hiihtolomakausi on parhaillaan käynnissä, olisiko se Keski-Suomi nyt vuorossa? Täällä Etelä-Suomessa oli viime viikko.
Pidin kuitenkin pienen hiihtoloman, vaikka varsinainen talvilomani onkin vasta huhtikuussa. Esikoinen lähti heti maanantaina mummolaan, yksin - ja onnellisena. Tällä hetkellä hänen suurin onnensa on kun pääsee mummin luo ihan yksin. Eipä ole paljon koti-ikävä (äidillä sen sijaan oli ikävä!).

Loppuperhe meni sitten perässä keskiviikkona ja mummolassa oltiin hiihtoloma.

Iltarusko oli kauneimmillaan kun saavuin linja-autoasemalle. Kuvittelin bussimatkan olevan seesteinen tilanne jossa luen kirjaa ja vaivun omiin ajatuksiini. Unohdin, että tämä matka on ihan tavallinen työmatka aika monellekin, joten bussihan oli tupaten täysi. Ei siinä mitään kun viereen tulee tarpeeksi iso ihminen niin siinähän istut hartiat lysyssä etkä tasan saa liikutettua käsiäsi edes sen vertaa että saisit sen kirjan kassista. No, valitus sikseen! Perille pääsin ja perheeni luo. Mies ja kuopus olivat siis menneet jo aamupäivällä.

Mummolassa saa valtaansa aina sama kiireetön tunnelma. Lapset leikkivät omiaan, ja aikuiset rupattelevat ja tai sitten kuten minä, kudotaan vaikka sukkia.


Sääkin suosi ja päästiin seuraavana aamuna pulkkamäkeen. Siis todellakin aamulla, kl 9 jälkeen...

Ja tehtiin lumikissoja:


Pakko sanoa että kun aurinko paistaa, tulee jo ihan kevätfiilis!

Jotenkin ihan mietin tuota hiihtolomaa. Ja olen iloinen että lapseni sattuvat olemaan sellaisessa koulussa ja päiväkodissa, joissa puoli luokkaa ei mene Malediiveille hiihtolomalla. Jotenkin tuntuu ihanan kotoisalta se, että muutkin ovat matkanneet kotimaassa tai isovanhempien luona. Niin minäkin lapsena tein, ja teininä sitten ihan itsekseni posotin junalla 400 km, kunhan pääsin mummolaan. Joskus mentiin Lappiin mutta silloinkin oli yleensä jo pääsiäinen tai muu keväisempi ajankohta. Thaimaan matkailusta on tullut samanlainen hitti kuin aikoinaan Kanariasta omina kouluaikoina. Erona vaan se, että Thaimaassa on talvella 6 tunnin aikaero mikä ei tosiaankaan houkuttele lähtemään sinne ainakaan 4-vuotiaan kanssa.

Miten te olette viettäneet yleensä hiihtolomaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3