perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kivinokkaan retkelle



Yksi loistava retkikohde on Helsingin Kivinokka. Se sijaitsee noin 2 kilometrin kävelymatkan päässä Herttoniemen metroasemalta. Alueella on pieniä kesämökkejä, hiekkaranta, kesäkahvila ja eläimiä. Tällä kertaa neljäkuisia kilipukkeja. Koska olimme siellä maanantaipäivänä, jolloin paikka oli aika autio, pääsi kuopuksemme kilien aitaukseen syöttämään ja harjaamaan eläimiä.
Mikä elämys! 



Pieni varoituksen sana kuului myös koskien hameenhelmoja; harmaa Nappula-kili oli kuulemma syönyt hoitajan hameen takaosasta helmapitsit kun nainen oli selkänsä kääntänyt :D
Mikähän huuto olisikana seurannut jos tämän pinkin ihanuuden olisi joku syönyt.. Elämme nimittäin rimssuaikaa.

Myös kanoja ja kaksi kukkoa oli omassa aitauksessaan. 

Maijan kahvila on perustettu vanhaan Elannon kauppaan, joka on ollut Kivinokassa jo 1930-luvulta, ja sieltä saa kahvia, jäätelöä, munkkeja ja kaikkea sellaista ihanaa. Täsmällisiä aukioloaikoja ei ole, kuten rentoon kesäelämään kuuluu :)
 
Paikassa on paljon pöytiä ja penkkejä joten ruokailu on helppoa. Meillä oli myös omat eväät mukana.
Muuten vaan chillailimme rannalla, kahlailimme vedessä ja istuskelimme rantakalliolla eväitä nauttien.





Kivinokassa on myös suojeltua metsää ja opastettu luontopolku, jonka jo haaveilin joskus käveleväni läpi ihan yksin tai vaikka siskon kanssa.

Sen kyllä huomasi, että joskus riittää ihan vaan lähiretkeily ja monesti se on rennompaakin kun ei tarvitse ottaa paineita aikatauluista. Silti, kun maisema vaihtuu, tuntuu kuin olisi ollut jossain pidemmälläkin lomalla.

Ihana päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3