torstai 22. kesäkuuta 2017

Älä jätä meitä päiväkoti



Nyt on se aika kesästä jolloin kuopuksen kesäloma alkaa. Viime vuonna kun koululainen lopetti ensimmäisen luokan, ilmoitimme päiväkotiin kuopuksen loman samaan aikaan. Virhe, iso virhe. Kaikki kaverit jatkoivat päiväkodissa, ei ollut mitään tekemistä, isosiskolla oli omat kaverit ja menot, tylsää tylsää… 

Tänä vuonna kaikki on toisin ja hyvä niin. Ryhmäkoko pienentyi huimasti kesäkuun alussa, mikä tarkoittaa enemmän retkiä, vähemmän meteliä ja enemmän huomiota aikuisilta. Eilen oli jopa juhannusjuhlat ja koska aamupäivällä paistoi aurinko, oli päiväkodin pihalle viritetty ihka oikea tanssilava, jossa perinteiset lavatanssit, sen lisäksi grillimakkaraa, kukkaseppeleiden solmimista ja saappaanheittoa. Olisinpa itsekin saanut olla mukana <3

On ollut todella huojentavaa istua töissä tietäen että lapsi on valvotuissa olosuhteissa ja joku muu tekee ruoan :) Mieskin pääsee helpommalla työskennellessään kotona koska koululainen on suurimmaksi osaksi ulkona kavereiden kanssa. 


Kuopus tuppaa jatkuvasti unohtamaan kiellot poistua pihalta. Muutamalta äidiltä olen kuullut että ”minä en päästänyt vielä tuon ikäistä muualle kuin kotipihalle”. No en päästä minäkään mutta kun se menee? Ainoa vaihtoehto on olla itse mukana päivystämässä eikä pliis huvita seistä tuntitolkulla ulkona. Kauas ei lapsi tietysti ole koskaan lähtenyt mutta parin pihan päähän kuitenkin. Ei kai lasta voi sisälläkään olemaan pakottaa tai isosiskoa vahtimaan jatkuvasti kun omienkin kavereiden kanssa olisi kiva olla? Tässäkin asiassa päiväkoti auttaa :)

Tietysti lapsi itse kyselee milloin loma alkaa ja kuinka monta yötä vielä. Ajattelin kuitenkin tehdä lomakamman siihen kun mennään yhdessä mökille ja koko perheen loma alkaa. Siihen on vielä pari piitkää viikkoa.


Sitä ennen oikein rentoa ja leppoisaa juhannusta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3